Coverband Slingshot

Roy Vane – Frontman Slingshot

Roy Coverband SlingshotRoy is eigenlijk een zanger met weinig ervaring. In het dagelijks leven is hij docent Nederlands op een middelbare school. Van jongs af aan is Roy altijd met muziek bezig geweest, maar deed hij er voor zichzelf weinig mee. Op de basisschool begon hij jong talent te stimuleren om muziek te maken en wist hij samen met basisschoolleerlingen een cd op te nemen in een studio.

Na zijn overstap naar de middelbare school zette hij daar samen met collega’s een inmiddels groot evenement op voor talentvolle leerlingen. ‘Het is zo machtig mooi om jong talent een podium te bieden. Dat evenement is echt het hoogtepunt in het schooljaar.’

In de tussentijd werd hij gevraagd om te zingen in de docentenband en kwam hij zodoende ook in de spotlights te staan. Na drie jaar in de docentenband te hebben gezongen, zonder echte optreden, werd hij door de jongens van Slingshot benaderd en wist hij het meteen: Dat ga ik doen!

Roy is eigenlijk een liefhebber van alle soorten muziek. Van house tot reggae, van rock tot Nederlandstalig en van feestmuziek tot pop. Als het maar iets met hem doet. Zijn cd-collectie en muzieklijsten zijn dan ook zeer divers. Deze 37-jarige zanger is er altijd op uit om de mensen zijn energie te geven, te entertainen en heeft zijn plezier in het zingen bij Slingshot helemaal tot een hoogtepunt weten te brengen.

‘Het geeft gewoon een stoot adrenaline om samen met mijn bandleden het publiek iets te bieden. Ik ben dan ook erg blij met Slingshot en ik hoop dan ook nog veel te mogen optreden. Plezier staat voor mij altijd voorop en als ik dat weet over te brengen, is mijn avond geslaagd.’