Coverband Slingshot

Coverband Slingshot

Als je van een feestje houdt, dan boek je Slingshot. Deze sympathieke en energieke 9-mansband met rockende gitaren en een opzwepende blazerssectie, blaast je omver met herkenbare en dansbare nummers van af de jaren 60’ tot nu. Probeer maar eens niet mee te zingen met alle hits en herkenbare tracks die voorbij komen! En stilstaan is nauwelijks mogelijk wanneer de feeststemming iedereen heeft bereikt!

Slingshot neemt feesten héél serieus en is van mening dat iedereen gelijk is én dat iedereen mee moet doen. Daarom wordt ook aan iedereen gedacht met hits van Gers Pardoel tot de Beatles, van Doe Maar tot Daft Punk. Frontman Roy en de Slingshot mannen laten de de stijlen pop, Hollands, rock, dance, urban en skihut allemaal voorbij komen! Wil je dus samen feesten met Slingshot?

Boek dan Slingshot voordat iemand anders het doet!

Maak kennis met de bandleden!


Roy Vane – VocalsRoy - Coverband Slingshot

Roy is een zanger met veel gevoel voor melodie en brengt een onvoorstelbaar brok energie in de optredens van Slingshot. In het dagelijks leven is hij docent Nederlands op een middelbare school. Van jongs af aan is Roy altijd met muziek bezig geweest, maar deed hij er voor zichzelf weinig mee. Op de basisschool begon hij jong talent te stimuleren om muziek te maken en wist hij samen met basisschoolleerlingen een cd op te nemen in een studio.

Na zijn overstap naar de middelbare school zette hij daar samen met collega’s een inmiddels groot evenement op voor talentvolle leerlingen. ‘Het is zo machtig mooi om jong talent een podium te bieden. Dat evenement is echt het hoogtepunt in het schooljaar.’

lees meer!


Lars Boerefijn – Lead Guitar

Gitaar: Ibanez

Amp: Vox AC15

Effect: Mooer Blues Mood overdrive, T-Rex Creamer Reverb

Invloeden: Peppers, John Mayer, Muse, Stevie Ray Vaughn

Lars is de (band)jamin van Slingshot. Met een ongelooflijk talent om de juiste snaar te raken overtuigt Lars niet alleen met zijn solo spel, maar ook met zijn intuïtie om op het moment suprême  te rocken als een malle. Als Lars zijn solo inzet vliegen de vonken je om de oren. Flauwvallende jonkvrouwen en rondvliegende slipjes tijdens optredens zijn Lars niet vreemd, overigens geldt dit ook voor openvallende monden van de meer ervaren gitaristen in het publiek.

Toch blijft deze gitaarheld nuchter onder dit alles en is Lars altijd op zoek naar de toegevoegde waarde van zijn spel. Een echte teamplayer met real ‘skills’. Wij zijn dan ook super ‘syked’ dat wij deze geweldenaar nu officieel voor vast ‘Slingshot Lead Guitarist’ mogen noemen. Kom Lars gauw bewonderen tijdens onze komende optredens. En dames…houd de slipjes maar aan…helaas is deze gitaar god al bezet!


Frank Koevoets – DrumsFrank - Coverband Slingshot

Drumstel: Mapex Pro M limited edition Honey Burst Maple 6pcs.

Bekkens: Sabian AA/AAX.

Muzikale invloeden: Funk, Soul, Hardrock.

Speelstijl: eclectic, raw, funky.

Droom kit: Mapex Black Panther Velvotone 6pcs.

Na een tussenpauze van 15 jaar heeft Frank het drummen 6 jaar geleden weer opgepakt. ‘Voor mij is drummen een pure vorm van muziekbeleving, als drummer luister je anders naar muziek, zo ben je continu gefocust op het ritme en probeer je coole grooves en fills die je hoort het liefst direct uit op je eigen kit’.

lees meer!


Nils Meijer – Rhythm Guitarcoverband slingshot - Nils Meijer

Gitaar: Fender Stratocaster.

Amp: Engl RockMaster.

Effect: Boss Overdrive, Boss Delay, Boss Reverb Tremolo,

Invloeden: Eric Clapton, Slash, Dave Grohl, Dre Hazes…;-)

Nils is ervaren als het gaat om spelen in bands. Na in diverse professionele en hobby-bands te hebben gezeten, heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden in Slingshot. ‘Frank vroeg me om een keer te komen kijken bij Slingshot, en na de laatste 3 bands voornamelijk akoestisch te hebben gespeeld werd ik weer helemaal verliefd op het rauwe elektrische geluid’. Nils is een belangrijk en onmisbaar onderdeel voor de strakke ‘rhythm section’van Slingshot, zijn slag als een klok, harmonieuze 2e stem, tomeloze energie en schat aan ervaring maakt Slingshot compleet.


Jeroen Koevoets- Bass GuitarJeroen - Coverband Slingshot

Gitaar: vintage J bass wrecked.

Amp: PeaveyvTNT 130 old school.

Effect: English muff tube.

Invloeden: Pink Floyd, Pearl Jam, Muse

Jeroen is van huis uit opgegroeid met muziek. ‘Mijn vader heeft jarenlang in verschillende bands gebast.’ Jeroen is begonnen met gitaar spelen maar toch overgestapt naar de bas gitaar. ‘Overstappen naar de bas gitaar was een uitkomst voor mij, door mijn achtergrond op de gitaar heb ik nu echt mijn uitdaging gevonden.’


Mathieu v Wijngaarden -Trompet Coverband Alphen - Mathieu van Wijngaarden

Trompet: Selmer Chorus B♭

Lid van: Slingshot Horn Section

Invloeden: James Morrison (de trompetist), Queen, Dire Straits

Mathieu speelt al sinds zijn jeugd op koperinstrumenten. Ooit begonnen bij de lokale fanfare, en daarna onder andere gespeeld bij het Fanfarekorps der Genie, de Politie Big Band in Dordrecht en de Swanborough Horn Section. Deze blazert pu sang is overigens ook niet vies van een potje backing vocals af en toe. Wij weten niet of het verder met de longinhoud van doen heeft maar als backing vocalist is Mathieu niet geheel onverdienstelijk.


Pieter v Greuningen -TromboneCoverband bodegraven - pieter van greuningen

Trombone: Tenor in B♭

Lid van: Slingshot Horn Section

Invloeden: Bonny St. Claire

Pieter is het muzikale en geniale brein van de Slingshot Horn Section. Een van zijn gevleugelde uitspraken is “Als je een blazer aantrekt, dan is het een kledingstuk”.

Zelf zijn we nog aan het nadenken over deze uitspraak, maar drukt onze pret – vooralsnog – niet. Pieter is een baas op de trombone, en heeft naast zijn vaste betrekking bij Slingshot ook andere bands waarin hij schittert. Maar deze namen blijven onbenoemd. Op deze website dan 😉 Nou vooruit. Swanborough Horn Section en Soul!


Jelle van der Meer -Trompet

Trompet: Selmer Chorus B♭

Lid van: Slingshot Horn Section

Jelle is samen met Lars de Benjamin van de groep. Hij speelt al jaren flügelhorn bij diverse orkesten maar heeft zich sinds vorig jaar op trompet gevoegd bij Slingshot.

Deze nieuwe vorm van muziek maken bevalt bijzonder goed en zorgt voor een flinke uitdaging naast het spelen in orkestsamenstelling. Samen met de andere blazers probeert hij elk optreden weer te voorzien van een extra sausje op de Slingshotsound.


Ferry Gieskes  -Saxofoon

Saxofoon: een ’54 vernikkelde lekke uitlaat met oktaafklep

Lid van: Slingshot Horn Section

Invloeden:

Ferry – alias Ferry Saxy, Ferry Right, de Fer, Ferster, Bokito

Een brok muzikale spier – deze alleskunner brengt het energie level naar warp 9 met zijn spel en laat het podium letterlijk bewegen. Sax, bariton Sax,  streaken, dansen, zingen niets is ‘De Fer’ te gek. Hij is altijd Ferry Right on key en staat voor een gegarandeerde muur van extra geluid met zijn maten van de Slingshot Horn sectie. Geef hem een kruimeldief en ‘De Fer’ zal proberen er een zuivere toon uit te halen. Geef hem de muzikale ruimte en berg je maar want een avond gegarandeerd dansen is het resultaat.